Továbbra is bízik a tokiói olimpián való indulásban a csömöri Lovassy Krisztián, de már nem a saját kezében van a sorsa. A berlini világbajnokságon azonban a scratch versenyszámban nagyot dobna, ami lökést adhatna a karrierjének.

 

Remek eredménnyel zárta a pályakerékpározók Világkupa-sorozatát Lovassy Krisztián (a fotón a 2019-es Tour de Hongrie-n aratott szakaszgyőzelem után ünnepel) Kanadában, ahol omniumban a 12. helyen zárt. Sajnos ennek ellenére az olimpiai programban szereplő számban lecsúszott a vb-kvalifikációról, scratchben viszont érmet nyerne Berlinben.

 

- Ha azt nézzük, hogy hóesésből és mínusz 5 fokos országúti edzésekből és pár benti edzésből mentem ki a Világkupára, akkor azt mondhatom kimagasló ez az eredmény - kezdte Lovassy klubja honlapjának. - Az utolsó versenyszám volt, ami nem sikerült jól, így ott szinte nem is szereztem pontot. Ha ott csak a legrosszabb esetben is 15. vagyok, akkor összetettben a 7-8. helyen végzek. Ennek ellenére az elmúlt másfél évemből ez a legjobb eredményem.

 

Sajnos az emberfeletti teljesítmény ellenére pont egy hellyel lemarad omniumban a február végi berlini pálya világbajnokságról. Így hacsak nem történik valami csoda – valaki esetleg visszalépne előle –, olimpiai álmairól is le kell mondania Krisztiánnak. A vb-n viszont ott lesz scratchben, ráadásul Lovassynak erről a számról és a német fővárosról jó emlékei lehetnek, hiszen 2017-ben Berlinben lett Európa-bajnoki ezüstérmes. Kerékpározónk szeretne ismét nagyot alkotni, ugyanis elmondása szerint, amennyiben nem jut ki az olimpiára vagy nem szerez érmet a világversenyeken, akkor év végén valószínűleg befejezi pályafutását.

 

- Nem tettem le arról, hogy legyen egy világbajnoki érmem. Mivel az omnium kiesett, így teljes erővel a scratchre koncentrálok. Azonban ez csak 60 kör, ami eléggé lutri. Hiába érkezel oda életed formájában, ha aznap nincs szerencséd és nem úgy jön ki a lépés, akkor lehet csak 15. leszel. Azért mindent egy lapra felteszek és szeretnék érmet szerezni a vb-n. A formám a körülményekhez képest kimagasló. Úgyhogy bízom a jó eredményben, hátha az előlendítené még pár évre a pályafutásomat.