Igazi világsztárokkal készül az országúti kerékpáros szezonra a csömöri Valter Attila lengyel klubja, a CCC Team színeiben. Az öt új téli igazolás egyike a magyar tehetség - csapatbemutató a narancssárga együttessel a főszerepben.

 

A sor jogelődjét a BMC csapatát 2007-ben az amerikai Jim Ochowicz alapította. Ochowiczról többek között tudni illik, hogy kiváló kerékpáros pályafutását követően 1981-ben az ő nevéhez fűződött a 7-Eleven gárdájának létrehozás és működtetése is. A klub éveken át az egyik legmeghatározóbb tengerentúli egyesületnek számított, többek között a nagy körversenyeken is rendre brillíroztak. 1995-ben a jogutód Motorola megszűnését követően évekre visszavonult a sportágtól, majd az amerikai válogatott edzője lett. Csapatot akart, így a sokáig eltitkolt Andy Rhis támogatásával létrejött a BMC. A BMC, amely szép lassan, lépcsőfokról lépcsőfokra haladva küzdötte fel magát a kontinentális szintről a legjobbak közzé. Rhis betegsége majd halála azonban véget vetett a pénzügyi stabilitásnak, így 2019-től a lengyel CCC nyújtott segítő jobbot a sornak.

 

A 2019-es szezont mindössze hat győzelemmel zárták, amely a World Tour-rangsor tizenhatodik helyéhez volt elegendő. Mindössze két versenyző felelt ezekért a sikerekért, nevezetesen Greg van Avermaet és Patrick Bevin. Ennek fényében az átigazolási időszakban próbálták megerősíteni a keretet, a távozok közül talán csak a portugál Amaro Antunes tekinthető jelentős veszteségnek, miközben érkezett Jan Hirt, Fausto Masnada, Matteo Trentin, Ilnur Zakarin és a kiváló szezont futó Valter Attila is. Greg van Avermaet mellé, így Matteo Trentin és Ilnur Zakarin személyeiben két olyan kerekes került, akikre szintén lehet építeni, ráadásul a fiatalok között is vannak olyanok, akik meglepetést okozhatnak.

Összességében ez a keret még mindig messze van a BMC-s csúcsévektől, de az új igazolásokkal egy szintet már biztos, hogy előrébb léphetnek.

A CCC Team 2020-as kerete
Will Barta (amerikai), Patrick Bevin (új-zélandi), Josef Černý (cseh), Víctor de la Parte (spanyol), Alessandro De Marchi (olasz), Simon Geschke (német), Kamil Gradek (lengyel), Jan Hirt (cseh), Jonas Koch (német), Pavel Kochetkov (orosz), Kamil Malecki (lengyel), Jakub Mareczko (olasz), Fausto Masnada (olasz), Michal Paluta (lengyel), Serge Pauwels (belga), Joey Rosskopf (amerikai), Szymon Sajnok (lengyel), Michael Schär (svájci), Matteo Trentin (olasz), Valter Attila (magyar), Greg Van Avermaet (belga), Gijs Van Hoecke (belga), Nathan Van Hooydonck (belga), Guillaume Van Keirsbulck (belga), Francisco Ventoso (spanyol), Łukasz Wiśniowski (lengyel), Ilnur Zakarin (orosz) és George Zimmermann (német).