A lengyel CCC Team csömöri kerékpárosa, Valter Attila a MyActionCam és a Nemzeti Sportügynökség jóvoltából nekivágott a Giro d’Italia 2020-as budapesti szakaszának, melynek eredménye egy kerékpáros és turisztikai szempontból is káprázatos videó lett.

 

Május 9-én, szombaton egy közel tíz kilométeres egyenkénti időfutammal mutatkozott volna be a Giro d'Italia mezőnye Budapestnek. A versenyzők a csapatbemutató helyszínének is használt Hősök teréről indultak volna, majd a Bazilikát is érintve a Lánchídon keresztül jutottak volna el a Szentháromság téren kialakított célhoz a Halászbástya közelében. A koronavírus-járvány azonban sajnos keresztülhúzta mindenki számítását, így a magyarországi rajt elhalasztásra került, az Olasz körverseny pedig a tervek szerint csak októberben kerül megrendezésre itáliai rajttal.

 

Valter Attila kiválóan kezdte a 2020-as idényt a Tour de la Provence és a Tour des Alpes Maritimes et du Var szakaszversenyein szerepelve, utóbbin az összetett tizedik helyén zárva és elhódítva a legjobb fiatalnak járó fehér trikót. A sportban nincs „ha”, de nagy valószínűséggel a magyar kerekes a mutatott teljesítménye alapján ténylegesen ott lehetett volna az idei Olasz körverseny budapesti rajtjánál...