A bulgáriai Plovdivban rendezték meg a 2020-as pályakerékpáros Európa-bajnokságot, amelyen többek között a csömöri Lovassy Krisztián is képviselte hazánkat. Bajnokunk az omniumban és a pontversenyben is a tizedik helyen zárt.

Az Európa-bajnokság második napján a scratchben Lovassy Krisztián a húsz főből álló mezőny tizenegyedik helyén végzett, omniumban a tizenkilenc induló közül scratchben a 17., a tempóversenyben a 10., az eliminációs számban pedig a 14. lett. A pontversenyben kiválóan teljesített, menet közben négy részhajrában szerzett pontot (kétszer volt első, egyszer második, egyszer pedig harmadik), ráadásul a tizenkilenc fős mezőny előtt beérve az utolsó, duplapontos hajrát is elvitte, így öt helyet előrelépve tizedikként zárt.

 

A negyven kilométeres pontversenyben Krisztián a 160 körös táv felénél egy négy fős szökésbe bekerülve egy részhajrában negyedik, egyben harmadik volt, az utolsó dupla pontot érő sprintben pedig második lett, így tizenkilenc induló közül tizedikként zárt. Összességében két tizedik hellyel zárta a kontinensbajnokságot!

 

Pályakerékpáros Európa-bajnokság 2020
Plovdiv, Bulgária
scratch
11. Lovassy Krisztián 246 pont
omnium
10. Lovassy Krisztián 270 pont
pontverseny
10. Lovassy Krisztián 270 pont

 

Gratulálunk!