Továbbra is topszinten tekerhet a csömöri Valter Attila, aki aláírta két évre szóló szerződését a francia Groupama-FDJ országúti kerékpáros World Tour-csapathoz. A CCC Team 22 éves sztárja az októberi Giro d'Italián még a lengyel klub színeiben indul.

 

Valter Attila a Tour de Hongrie-n aratott parádés győzelme, a világbajnokságon való részvétele és a Giro d'Italián való rajthoz állásának bejelentése után ismét rivaldafénybe került, miután hivatalosan is bejelentették, hogy két évre szóló megállapodást írt alá a francia Groupama-FDJ World Tour-csapattal. Attilának a sztárcsapatban olyan nagynevű társai lesznek, mint az időfutam Európa-bajnok, vb-bronzérmes svájci Stefan Küng, a mezőnyversenyben Európa-bajnoki ezüstérmes francia Arnaud Démare, vagy az ugyancsak francia háromhetes menő, a Tour de France-on 2014-ben harmadik Thibaut Pinot.

 

- Óriási megtiszteltetés, hogy a következő két évben is a kerékpározás legmagasabb szintjén bizonyíthatok - nyilatkozta közösségi oldalán a csömöri bringás. - Úgy érzem remek helyem lesz a leghosszabb történelemmel rendelkező WorldTour-csapatnál és alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát!

 

- Attila nagy meglepetést okozhat - tekintett előre Yvon Madiot, a Groupama-FDJ sportigazgatója. - Komplett kerékpáros, egy igazi hegyi menő, de az időfutamokban sem rossz. Fiatal, hosszú távon akár a csapat vezérévé is válhat az összetettekért folyó harcban.

 

Sok sikert, Attila!