Nem találták megfelelőnek az elektronikát, így nem indulhatott az E-MTB világbajnokságon a három versenyzőből álló magyar bringáscsapat: többek között a két csömöri, Szatmáry András és Schmidel Regina is a pórul jártak között van.

 

A gyerekcipőben járó e-bike versenysorozatban az EPowers által gyártott elektromos kerékpár Giro d’Italiát nyert tavaly ebben a kategóriában, a mountainbike világbajnokságról azonban ugyanezt a technikát kizárták!

 

Három főből álló magyar csapat utazott az idei MTB világbajnokságra, hogy a kategória elektromos kerékpároknak szervezett versenyén is kipróbálhassák magukat. A versenyre az EPowers által gyártott kerékpárokkal neveztek, amely bringák az Giro-E-n bizonyítottak, a győztes is ezen ülve haladt át a célvonalon. A gépátvételkor azonban a magyar csapat kerékpárjainak elektronikáját kifogásolták, így nem indulhattak a világbajnokságon...

 

- Még akkor is szomorú és egyben dühítő a hír, ha csupán egy kezdetleges sorozat szárnypróbálgatásairól van szó - nyilatkozta Vízer Barnabás, a Magyar Kerékpáros Szövetség főtitkára a szövetség honlapján. - Érthetetlen, hogy amikor az egyik versenyen elfogadnak egy technikát, akkor ugyanaz a technika a másik versenyen nem megfelelő. Az e-bike sorozat hasonló a Formula 1-es versenyekhez, ahol szintén minden egyes technológiai újításnál a szabályrendszer is módosulhat, így annak elég rugalmasnak kell lennie, ha lépést akar tartani a fejlődéssel. Számtalan ellenőrzésen esnek át a biciklik, az egyik rendben találja, a másik pedig nem. Sajnos ez a döntés és a kiforratlanság most minket sújtott, de természetesen fejet hajtunk és kérjük a beszállítótól a szükséges technikai módosítások elvégzését, hogy a következő versenyeken mi is gond nélkül indulhassunk.