Immár hivatalosan is közhírré tehető fantasztikus sporttörténelmi pillanat: a csömöri Valter Attila rajthoz áll a 2020-as Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen. Az egyik legnagyobb háromhetes viadal október 3-án kezdődik Szicíliában.

 

Legutóbb tizenhárom évvel ezelőtt szurkolhattunk magyar kerékpárosnak háromhetes viadalon, akkor, 2007-ben Bodrogi László a spanyol körversenyen indult. Sok víz lefolyt azóta a Dunán, de kiböjtöltük, így ismét eljött az idő: a csömöri Valter Attila személyében újra magyar kerékpárosnak szoríthatunk egy nagy nemzetközi elitversenyen. Immár hivatalos, a Tour de Hongrie idei győztese a Giro d'Italia olasz körversenyen áll rajthoz!

 

- Ott leszek a 2020-as Giro d'Italián! - osztotta meg hivatalos közösségi oldalán a csömöri bringás. - Hatalmas személyes siker és ugyanakkora boldogság, hogy ismét lesz magyar versenyző egy háromhetes versenyen. Köszönöm az eddigi biztatást és szurkolást, tényleg érzem, hogy egy ország van velem! A Giro d’Italia eddigi karrierem legfontosabb versenye. Télen nagyon keményen készültem, pont azért, hogy esélyem legyen bekerülni a Giro-csapatba, hisz eredetileg Budapestről indult volna a mezőny május 9-én. A világjárvány sajnos összetörte az álmom, ugyanakkor boldog vagyok, hogy rajthoz állhatok ezen az ikonikus megmérettetésen. Jó formában érzem magam, szeretném, hogy az első nagy körversenyem emlékezetes maradjon, szép eredményekkel és élményekkel záruljon. A legtöbb szakasz eléggé nehéz ahhoz, hogy a hegyi menők és a szökésekben érdekeltek számára lehetőséget kínáljon.

 

Hajrá, Attila!