A Nemzeti Színházban tartott és az M4 Sport által közvetített sajtótájékoztatón kiderült, mely sportolók, edzők és csapatok kerültek a legjobb háromba az Év Sportolója Gálán. Ami biztos, Valter Attila Tour-befutója esélyes az Év sportpillanata-díjra!

 

A Magyar Sportújságírók Szövetsége elnökségi ülésén úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány ellenére megrendezi az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2020 televíziós díjátadót, 2021. január 11-én, hétfőn. Ezúttal azonban a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően nézők nélkül, a fizikai találkozások számát minimálisra csökkentve a hagyományos helyszínen, a Nemzeti Színházban kialakított stúdióban neves díjátadókkal, a megszokott trófeával kitüntetett győztesekkel és virtuális „vendégekkel”, műsorvezetővel. A műfaj adottságaiból fakad, hogy ez előre felvett elemekből összevágott 90 perces adás lesz, amely 19.45 órától látható majd az M4 Sporton.

 

A Magyar Sportújságírók Szövetsége 63. alkalommal hirdette meg a versenyt, az MSÚSZ-tagok közül ezúttal 412 kolléga voksolt. A sajtótájékoztatón Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója bejelentette az Év-sportpillanata-díj dobogósait, amelyre az m4sport.hu honlapon lehetett szavazni. Az első három közé ábécérendben került: Szoboszlai Dominik futball Eb-részvételt érő gólja az Izland elleni pótselejtezőn; Valter Attila kerékpáros győzelme a Tour de Hongrie utolsó szakaszán a Kékestetőn; valamint Vogel Soma döntős védése a vízilabda Európa-bajnokságon. Arról, hogy ki nyer majd, háromtagú zsűri dönt, melynek elnöke a legendás rádiós sportriporter, az MSÚSZ tiszteletbeli elnöke, Novotny Zoltán, két tagja pedig Székely Dávid és Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője.

 

Ahogy arról beszámoltunk, Valter Attilát az Év férfi sportolója-díjra is jelölték, a legjobb tízből azonban nem került a dobogósok közé, hasonlóan az édesapjához és edzőjéhez, Valter Tiborhoz, aki az Év edzője-díj várományosai között szerepelt. Az ország legjobbjai közé való jelölés azonban önmagában hatalmas fegyvertény, le a kalappal a nemzetközi mércével mérve is világszínvonalú produkció előtt!