A cyclocross MK első két fordulójának legeredményesebb fiataljai részt vehettek a Szlovák CX Kupa 4. és 5. fordulóján Kistapolcsányban. A magyar versenyzők közül többek között a Cube-Csömör színeiben Takács Valent Márk is a dobogón ünnepelhetett.

 

A versenyzői utazó keretet az U13-U19 és WU13-WU19 korosztályokból választotta ki a szövetségi kapitány és a CX Szakági Tanács, így Takács Valent Márk mindkét nap indult, a temesvári sikerek után pedig vasárnap Schmidel Regina és Sylvester Balázs is csatlakozott a Cube-Csömör versenyzői közül.

 

Szombaton ködös, szeles, hideg idő fogadta a versenyzőket, reggel a talaj is fagyott állapotban volt - számolt be a viadalról a magyar delegáció. - A pálya napközben folyamatosan engedett ki és vált csúszósabbá, egyes részei szárazak, máshol vizes sárosak maradt, így váratlanul többen kerültek földre a mezőnyben. A pálya nagy felvezető körrel kezdődött a focipályán és sok technikai elem, de hosszú egyenesek is jellemezték. Volt homokágy, dupla palánk, csiga, pumpapálya, ferdefal, letörés, lépcső is beleépítve. Első nap még bátortalanul mentek néhányan a fiatalok közül, majd másnapra sikerült ezeket is kiküszöbölni és keményen odatették magukat a srácok. Délután közös pizzázás, szerelés, csapatépítés volt a program.

 

Másnap az összetett listát nem frissítették, így mindenki az előző napi pozíciójából rajtolt. Kicsit melegebb idő fogadta a versenyzőket, már tudták körülbelül mire számítsanak, mindenki javítani tudott a szombati helyezésén. A pálya iránya megváltozott, ami érdekessé tette a versenyt egyes akadályokra más lendülettel érkeztek a fiatalok, meg kellett nézni ezt az irányt is rendesen a rajtok előtt, hogy mi hogyan lesz. Takács Valent Márk vasárnap másodikként zárta a versenyt a korosztályában!

 

Cyclocross Szlovák Kupa, Kistapolcsány
csömöri eredmények
4. forduló
U19, férfi
5. Takács Valent Márk 41:21 mp
5. forduló
U19, férfi
2. Takács Valent Márk 40:07 mp
elit, nő
7. Schmidel Regina 45:57 mp
elit, férfi
20. Sylvester Balázs -2kör

 

Gratulálunk!