Kézilabda

Megjelent a Kézilabda-paradicsom!

Örömmel tájékoztatjuk a csömöri kézilabdabarátokat, hogy megjelent Csömör Nagyközség Önkormányzata helytörténeti sorozatának második kötete, a Csömör KSK kézilabdacsapatának 70 éves krónikáját bemutató Kézilabda-paradicsom című könyv.

Kiütéssel nyitottunk

Női kézilabdacsapatunk számára is elkezdődött a nagy menetelés, a lányok a Pest megyei bajnokság A-csoportjában kiütéses győzelemmel kezdtek hazai pályán a tavalyi 20. helyezett Vácrátót KSE együttese ellen.

Nagyszerűen kezdődött az NB II-es bajnokság férfi kézilabdacsapatunk számára, amely óriási csatában győzni tudott Székesfehérvárott a nyáron alaposan megerősített Alba Regia SE vendégeként. Ez a bravúr sokat érhet a folytatásban!

Visszatérők és újak

A felkészülési szezon során férfi és női kézilabdacsapatunk kerete is frissült, így az előttünk álló idényben több opció áll majd a két vezetőedző, Bagyánszki Zsolt és Turák Csaba rendelkezésére az NB II-ben, illetve a Pest megyei bajnokságban.

Ahogy azt már megírtuk, a VIII. Fábián Ferenc Emléktornán a szokásoknak megfelelően átadásra került a Fábián Ferenc-díj is, amely idén Agárdi Mihályt és Turák Csabát illette meg. Mindketten rengeteget tettek és tesznek a csömöri kézilabdáért.

Férfi kézilabdacsapatunk idén is a Magyar Kupa 1. fordulójában volt érdekelt, de sajnos idén sem sikerült kivívnunk a továbbjutást. Ezúttal a Pest megyei bajnokságban szereplő Solymári SC otthonában maradtunk alul.

Férfi kézilabdacsapatunk harmadszor hódította el a Fábián Ferenc Emléktorna vándorserlegét, miután a Gödöllői KC elleni fináléban iskolajátékkal diadalmaskodott. A legjobb kapusra és a mezőnyjátékosra is büszkék lehetünk! A lányok bronzéremmel zártak.

Ötödször rendezték meg Csömörön a Tóth Ilona Kézilabda Emléktornát, ahol Turák Csaba vezetésével bronzérmesként végzett női utánpótláscsapatunk. Az aranyérmet a XVI. kerületi KMSE szerezte meg, a legsportszerűbb gárda a vecsési lett.

A hagyományoknak megfelelően a VIII. Fábián Ferenc Emléktornával indul az ősz Csömörön, ahol férfi kézilabdázóink mellett a Dunaharaszti MTK, a Füzesabonyi SC és a Gödöllői KC lép pályára. Az idei tornán egykori játékosunkra, Kasza Balázsra emlékezünk.

Immár ötödször rendezik meg Csömörön Tóth Ilona női kézilabda emléktornát, de ezúttal az utánpótlás korosztály számára. Az MTK Budapest mellett a Vasas SC, a XVI. kerületi KMSE, illetve a házigazda Csömör KSK együttese szerepel az idei kiírásban.

Elkészült a Pest megyei női kézilabda-bajnokság alapszakaszának a sorsolása, csapatunk a Vácrátót KSE ellen kezdi a hosszú sorozatot hazai pályán. Az idegenbeli bajnoki időpontok nem véglegesek, így csak a tervezett meccsnapokat közöljük.

A Pest Megyei Kézilabda Szövetség Versenybizottsága átalakította a Pest megyei bajnokságot, majd besorolta a csapatokat a 2019-20-as idényre. Női gárdánk, illetve a Csömör KSK II. férficsapata is az A-csoportba került.

Oldalak