Kézilabda

Final Four Csömörön!

A hagyományoknak megfelelően a IX. Fábián Ferenc emléktornával indul az ősz Csömörön, ahol férfi kézilabdázóink mellett az Alba Regia SE, a Gödöllői KC lép és a Salgótarjáni SKC lép pályára. Az idei torna az NB II-es szezon nem hivatalos Final Fourja!

A Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai- és Versenybizottsága elfogadta a III. osztályú ifjúsági és a III. osztályú serdülőbajnokságok, valamint a fiú U16-os bajnokságok csoportbeosztásait. Íme, a csömöri utánpótlást érintő határozatok!

Pörgős edzésekkel kezdte el az NB II-es szezonra való felkészülést a Csömör KSK férfi kézilabdacsapata, Bagyánszki Zsolt vezetőedző jó hangulatú foglalkozást vezényelt a fiatalokkal kiegészült keretnek. Ott jártunk az első edzésen!

Salgótarjánban zárult a Nemzeti Strandkézilabda Bajnokság, ahol a férfiaknál a Dinamit BHC érdemelte ki az elsőséget, miután a döntőben legyőzte a Beach Stars BHC együttesét. Büszkék lehetünk: az All Star-csapatba egy csömöri játékos is bekerült!

A Magyar Kézilabda Szövetségben kisorsolták a férfi Magyar Kupa selejtezőjének és I. fordulójának párosításait, amelyből kiderült, hogy a Csömör KSK nem érintett a sorozat selejtezőjében, így szeptemberben kapcsolódunk be a küzdelmekbe.

A Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai- és Versenybizottsága elkészítette az NB II-es bajnokságok besorolásait a 2020-21-es idényre, amelyből már most körvonalazódik, hogy férfi kéziseink ismét mennyire nehéz és kiegyenlített szezonra számíthatnak.

A Pest Megyei Kézilabda Szövetség Versenybizottsága - összhangban az NB-s kiírással - elkészítette, majd a PMKSZ elnöke jóváhagyta a 2020/2021. évi bajnoki szezonra szóló versenykiírást a Pest megyei felnőttbajnokságokra vonatkozóan.

A kézilabdázók és a focisták hetével folytatódott a csömöri táborszezon: a rengeteg programra és a remek hangulatra ezúttal sem lehetett panasz, az élmények megkoronázása pedig a Groupama Arénában tett látogatás volt.

Közös főzéssel búcsúztatta a szezont női kézilabdacsapatunk. A Pest megyei bajnokságban négy győzelemmel kezdő lányok március óta nem léphettek pályára tétmérkőzésen, még az alapszakasz vége előtt lezárult az évad.

Szezonbúcsúztatóval zárta le a csonka bajnoki évadot az NB II-es listavezető, veretlen férfi kézilabdacsapatunk a Csömöri Sportcsarnokban. Kovács Márk és Turák Félix elbúcsúzott a csapattársaktól, ők máshol folytatják a pályafutásukat.

A kézilabda-bajnokságok lezárultával már a következő idény került a klubok fókuszába: az NB II-ben vitézkedő, bő egy éve veretlen Csömör KSK férficsapata tovább folytatná a parádés sorozatát a szeptember közepén rajtoló új idényben.

A felnőttbajnokságok mellett természetesen az utánpótlás sorozatait is törölte a Magyar Kézilabda Szövetség: a Csömör KSK fiatal tehetségei számára érzékeny veszteség, hogy az ifjúsági csapatunk is fényes éremtől esett el a szezonban.

Oldalak