Elégedetten értékelte férfi kézilabdacsapatunk téli felkészülését Bagyánszki Zsolt vezetőedző, hiszen az elmúlt hétvégéken két rangos tornán is sikerrel vett részt a csapat. Füzesabonyból ezüstéremmel, Hatvanból pedig győztesen térhetett haza a gárda.

 

A téli felkészülés során a keretben nem történt komolyabb változás, a tehetséges, saját nevelésű fiatalok azonban bizonyítási lehetőséget kaptak Bagyánszki Zsolt vezetőedzőtől. A füzesabonyi tornán ugyan kikaptunk három góllal a hazaiaktól (21-24), a túrkeveieket viszont öttel megvertük (36-31), így ezüstéremmel és hasznos tapasztalatokkal zártuk a hétvégét. A torna legjobb kapusának a Csömör KSK színeiben remeklő Kovács Bélát választották meg.

 

A hatvaniak által szervezett ötcsapatos tornán minden együttes játszott mindegyik ellen, ezen a viadalon aranyéremmel a nyakban, tornagyőzelemmel zártuk a felkészülést. Az első napon a hazaiak ellen ötgólos győzelmet arattunk (23-18), viszont a Mizse KC ellen egyetlen találattal kikaptunk (29-30). Másnap döntetlent játszottunk a gödöllőiekkel (11-11), majd öttel nyertünk a Füzesabonyi SC ellen (19-14). A tornán nagyon jól összeállt a védekezésünk Turák Csaba vezérletével, Kerekes kifejezetten jól védett, megérdemelte volna a legjobb kapus elismerést, a rendezők azonban másképp gondolták és egyénileg nem díjazták a tornagyőztest. A kétnapos megmérettetésen meglehetősen foghíjasan álltunk fel, hiszen betegség, távolmaradás és sérülés is hátráltatta a csapatot, a fiatalok azonban rengeteget segítettek: debütált a gárdában Tóth Fekete Barnabás, az egykori legendás csömöri átlövő, Tóth Fekete Sándor unokája! Teljesítményének hála, tavasszal a felnőttek között is bizonyíthatja majd, hogy nem esett messze az alma a fájától!

 

Az NB II-es bajnokság tavaszi folytatása jövő hétvégén kezdődik, jelenleg a bronzérmet jelentő harmadik helyen áll a csapat a dobogó alsó fokán, egyetlen ponttal lemaradva  pilisvörösváriak mögött. A tavaszi menetrend ITT érhető el!

 

Gratulálunk, srácok!