A Pest Megyei Kézilabda Szövetség Versenybizottsága a világjárvány és a számos elmaradt mérkőzés hatására módosította, és egyelőre június közepéig kitolta a bajnokságok hivatalos játéknapjait, illetve a rájátszások menetét mindkét nemben és osztályban.

 

A megyei bajnokságokban az elmúlt fordulókban jelentős számú mérkőzés maradt el, illetve sorra zárták be a települések sportcsarnokait, így sok helyen mind az edzések, mind a mérkőzések megtartása ellehetetlenült. A Pest Megyei Kézilabda Szövetség egyértelmű célja, hogy a 2020/2021. évi Pest megyei bajnokságokban végeredményeket tudjon hirdetni, ezért a fentebb írtakat mérlegelve, a Versenybizottság módosította a versenynaptárt és egyelőre június közepéig kitolta a bajnokságok hivatalos játéknapjait, illetve a rájátszások menetét mindkét nemben és osztályban.

 

Az új menetrend szerint a férfi I. osztályban 22, a nőiben 18 mérkőzést játszanak majd le a szezon során a csapatok, plusz ehhez jön még a rövidített rájátszásban a 3-3 mérkőzés, így a PMKSZ meg tud felelni az MKSZ minimum meccsszám elvárásának is az NB II-be történő feljutást illetően. Természetesen – mivel ez a módosítás nem a bajnokság felfüggesztését jelenti – ha a betervezett játéknapokon kívül akár lesznek olyan csapatok, melyek egészségügyileg és sportszakmailag is készek egy-egy mérkőzést pótlásként vagy előrehozottként lejátszani, arra megvan a lehetőség!

 

A Pest megyei bajnokságban szereplő csömöri csapatok közül a férfiaknak három mérkőzése maradt el az ősz folyamán (a gárda hat győzelemmel és egy vereséggel a 3. helyen áll). A női együttesünknek szintén három pótolnivalója akad (a lányok három győzelem mellett négy vereséget gyűjtöttek be a hetedik helyen). Mindkét csapat pontvadászata februárban folytatódik.

 

Hajrá, Csömör!