Az idei versenyszezon Törökországban, egészen pontosan Alanya környékén kezdődött csömöri hegyikerékpárosainknak, akik közül Schmidel Regina és Sylvester Balázs három nap alatt három viadalon is nyeregbe pattant.

Bemutatkozott új World Tour-klubjában és rögtön a csapat legjobbjaként zárt a csömöri bringás, Valter Attila, aki az Egyesült Arab Emirátusok körversenyén a francia Groupama-FDJ színeiben a 39. leggyorsabbként fejezte be a viadalt.

Több önerős és számos pályázati forrással támogatott beruházás előkészítése zajlott a téli időszakban Csömörön. Hamarosan megkezdődik a Szabadság úti M0-s felüljárón a Magtár utcára vezető kerékpárút építése, 85% pályázati és 15% önerős finanszírozásban.

Elindult a Magyar Kerékpáros Szövetség által életre hívott ELIT10 pilotprojekt, amely által több csömöri versenyző is eszköz-, menedzsment- és PR-támogatáshoz juthat. Schmidel Regina mellett Lovassy Krisztián és Szatmáry András is tagja a programnak.

Csúszik ugyan Valter Attila bemutatkozása új csapata, a Groupama-FDJ francia országúti kerékpáros klub színeiben, az UAE Tourt, az év első többnapos World Tour-viadalát a csömöri bringás azonban még az eredetinél is szebb premiernek szánja.

A spanyol üdülősziget, Mallorca káprázatos szerpentinjein edzőtáborozik a Cube-Csömör bringáscsapata. Juhász Zsolt edző vezetésével 16 napot tölt a hegyekben a társaság, ahol komoly tesztek várnak a mieinkre a nyeregben.

Hatszor mászta meg az Everestet, ezer órát ült nyeregben és 34 ezer kilométert tekert. Nem életében összesen, hanem 2020-ban! Megnyerte a magyar Tourt, indult a Giro d’Italián, idén pedig új profi szerződéssel vág neki az évnek. Valter Attila a Kontrában.

Egy új helyszínen, a Fejér megyei Iszkaszentgyörgyön zárult a bringások téli cyclocross kupaszezonja. Az U19-eseknél ismét nyert Takács Valent Márk, a sorozat verseny utáni eredményhirdetésén pedig voltak további csömöri érdekeltségek is.

Valter Tibor csapatvezető hivatalosan is kihirdette a Cube-Csömör MTB Team 2021-es versenyszezonra nevezett keretét. A feltörekvő, fiatal bringások közül többek között Sylvester Balázs és Vock Mátyás is Csömörön folytatja felfelé ívelő pályafutását.

Újabb komoly sportdiplomáciai sikert aratott Csömör: 2016 után idén ismét településünk adhat otthont a hegyibringások országos bajnokságának! A Csömöri Bringafesztivál keretein belül rendezendő rangos versenyre egy héttel az olimpia előtt kerül majd sor!