Alig kezdődött el, annyi már megállapítható, hogy izgalmas, sűrű és sikeres a 2021-es éve a csömöri profi bringásnak, Valter Attilának: az újabb Giro d'Italia-kaland után nyáron jöhet az olimpia! A szövetség döntése alapján ő utazhat Tokióba.

Az országúti kerékpárosok szövetségi kapitánya, Dér Zsolt meghívására az utánpótlás-válogatott kerete ismét elfoglalta a mátraházi edzőtábort. A srácokhoz csatlakozott néhány felnőtt, többek között a Cube-Csömör bringása, Sylvester Balázs is.

A hajdúsági Nagyhegyesen megrendezett VI. Balla Viktor Emlékversennyel itthon is elrajtolt az országúti bringások szezonja. A Cube-Csömör színeiben Schmidel Regina roppant izgalmas sprintbefutó végén ötödikként ért célba.

Ismét magára irányította a rivaldafényt a csömöri Valter Attila, aki az országúti kerékpárosok egyik leghíresebb World Tour-futamán, a jubileumi, 100. Katalán körön többször is benne volt a nap szökésében és végig a francia Groupama-FDJ húzóembere volt.

Kitűnő időjárási körülmények között készül a szezonra a Kanári-szigeteken a Valter Tibor vezette Cube-Csömör hegyibringáscsapata. A teljesítménymutatók alapján a festői környezetben nagyon jó úton jár a csapat.

Újabb három törökországi versennyel folytatódott a szezon a csömöri hegyikerékpárosoknak: Schmidel Regina, Sylvester Balázs és Takács Valent Márk is háromszor pattant nyeregbe négy nap alatt - több top10-es eredményre is büszkék lehetnek a srácok.

Az UAE Touron való bemutatkozása után és a Katalán körversenyen indulása előtt a csömöri bringás, Valter Attila az ES Bringa podcastjében mesélt a debütálásáról az FDJ-ben, illetve arról is szót ejtett, hogy áll a francia nyelvtanulással.

A Cube-Csömör három bringása is meghívást kapott az U17-U19-es korosztály számára szervezett ötnapos mátraházi edzőtáborba, ahol kőkemény etapok és versenyszimulációk jellemezték a hetet. A srácok munkáját Valter Tibor is segítette.

Elérkezett az év első válogatott kerethirdetésének az ideje az utánpótlás bringásoknál. A szövetségi kapitányok döntésének értelmében a hegyikerékpáros és az országúti szakágban is kijelölésre került a névsor, amelyen több csömöri tehetség is szerepel.

Az idei versenyszezon Törökországban, egészen pontosan Alanya környékén kezdődött csömöri hegyikerékpárosainknak, akik közül Schmidel Regina és Sylvester Balázs három nap alatt három viadalon is nyeregbe pattant.