Atlétika

Különdíjas elismerés

A Magyar Sportok Házában megrendezett multiNavigator Hegyifutó Kupasorozat gáláján átvehették jól megérdemelt elismeréseiket a legjobb versenyzők. A Magyar Atlétikai Szövetség hegyifutó bizottsága jóvoltából Zólyomi Kinga különdíjat kapott.

Gödöllőn, a Szent István Egyetem sportcsarnokában került megrendezésre a 2020-as év Sport XXI versenyeinek első viadala, amelyen U11-es és U13-as korosztályban is ragyogóan képviseltette magát a Csömör KSK atlétika-szakosztálya.

Ragyogóan hangolt a 2020-as évre a csömöri atlétika-szakosztály két örökmozgó futója: Koczka Anikó és Szoboszlay Tamás remek eredményekkel teljesítette az V. Zúzmara Félmaratont a csípős fővárosi hidegben.

Nagyszerű hangulatban és remek időjárási körülmények között, csípős hidegben, de csapadék nélkül zajlott a hagyományos FutaPest-Csömör Évzáró futás, amelyen ezúttal is több különböző távon állhattak rajthoz a terepfutók.

Hangulatos körülmények között zárta az évet a csömöri atlétika-szakosztály: előbb értékelték a szakemberek a sikerekkel teli esztendőt, majd következhettek az ízletes falatok. Bízunk benne, hogy jövőre hasonlóan szép, vagy még szebb szezon vár ránk!

Természetesen az idei esztendő végén is sor kerül Csömörön az Évzáró terepfutásra a FutaPest Klub szervezésében. A kedvezményes előnevezések egészen december 27-ig még leadhatóak! Búcsúztassuk futva az óévet!

Első alkalommal vett részt a Csömör KSK atlétika-szakosztálya a Sport XXI. Alapprogram teremversenyén, amelynek a gödöllői Szent István Egyetem sportcsarnoka adott otthont. A klubunkat képviselő mindkét korosztály remekül szerepelt a viadalon.

Korosztályában fölényesen győzött, az abszolút női futamban, a 156 nevezőből pedig a negyedik helyen végzett a Csömör KSK színeiben Zólyomi Kinga a horvátországi tengerparton fekvő Crikvenicában, a IX. Adria Advent Maraton félmaraton versenyszámában.

A Csömör KSK atlétika-szakosztályának vezetőedzője, a magyar hegyifutó-válogatott csapatvezetője, Berendi Antal vezetésével 10 fős delegáció, köztük három csömöri sportoló vett részt Argentínában a 35. Hegyifutó világbajnokságon.

Folytatjuk hagyományteremtő rovatunkat: csömöri edzőinket portrésorozat keretében mutatjuk be, minden hónapban más és más kerül rivaldafénybe. Októberben atlétáink magyar bajnok dobóedzőjét, az ifjúsági Eb-n negyedik Koczka Anikót ismerhetjük meg jobban.

A sportbarátok október 23-án nem csak a forradalomra emlékeztek, de a tragikusan korán elhunyt, kétszeres olimpiai bajnok kenus, Kolonics György előtt is lerótták tiszteletüket. Az emlékfutáson a Csömör KSK ultrafutója, Bosznay Diána is rajthoz állt.

Négy különböző távon próbálhatták ki magukat a lelkes atléták az I. Veresi futónapon, amelyen a Csömör KSK színeiben többen is rajthoz álltak. Zólyomi Kinga 14 kilométeren minden hölgyet maga mögé utasított és felállhatott a dobogó tetejére.

Oldalak