Atlétika

Egyéni csúcsok Vácott

Az egész hétvégét átölelő, az U14-es és U16-os korosztály számára kiírt atlétikai bajnokság észak-keleti területének 1. fordulóját rendezték meg Vácott. A Csömör KSK ifjú tehetségei közül többen is egyéni csúccsal zárták a viadalt.

A Sirok és Szurdokpüspöki közötti 54 kilométeres távon rendezték meg a hosszútávú hegyifutó országos bajnokságot, ahol a Csömör KSK színeiben Prokopp Erzsébet is rajthoz állt, aki a női mezőnyben az ötödik legjobb idő alatt teljesítette a távot!

Látványos útvonalon, Szurdokpüspöki és Mátrakeresztes között rendezte meg a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség a sky országos bajnokságot, ahol a Csömör KSK atlétái közül hárman is futócipőt húztak. Vigh Zoltán ezüstérmet nyert!

A Bakonyban, a Veszprém melletti Szentgálon rendezték meg az idei félmaratoni hegyifutó országos bajnokságot. A látványos és színvonalas verseny változatos és technikás emelkedőkkel és lejtőkkel tarkított pályán, aktív csömöri részvétellel zajlott.

A Csömör KSK atlétika-szakosztályának történetében először indult egy versenyen két kalapácsvető lányversenyzőnk is az U14-es korosztályban. A Feketehegy SE által szervezett székesfehérvári viadalon emellett két éremre is büszkék lehetünk.

Folytatjuk hagyományos, a csömöri sportélet főszereplőit bemutató portrésorozatunkat: márciusban atlétáink dobóedzőjét, a felnőtt országos bajnokságokon még mindig aktív, szombathelyi származású Horváth Zsoltot ismerhetjük meg jobban.

Napsütéses időjárás fogadta az atlétákat a kecskeméti Mezei Futó Magyar Bajnokságon, ahol a Csömör KSK a serdülő és a felnőtt korosztályban is képviseltette magát. Az U23-as csapatunk a 8 kilométeres távon a dobogó tetejére állhatott!

A Sport XXI. Alapprogram keretében a fővárosi Ikarus-pályán rendeztek pályaatlétika versenyt az U12-es korosztálynak, amelyen a Csömör KSK is képviseltette magát. A fárasztó nap végén csapatunk az ötödik helyen zárt.

A legjobb magyar dobóatléták - köztük a Csömör KSK színeiben versenyző Horváth Zsolt - számára a szezon első fontos megmérettetése a szombathelyi Téli Dobó Magyar Bajnokság volt. Rutinos gerelyhajítónk sérülten is kitett magáért.

A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület szervezte a Mezei futó liga 3. fordulóját, amelyre az uszoda előtti és az emlékmű alatti területen került sor. A napsütéses, jó időben három csömöri atléta is rajthoz állt a versenyen.

Ismét a BOK Sportcsarnokra irányult az atlétika-társadalom figyelme: egy héttel a Budapest-bajnokság után a MASZ Fedettpályás serdülő országos bajnokságán is kiváló eredmények születtek. A Csömör KSK színeiben Zavesicki Zoé futamgyőztesként zárt.

A fővárosi BOK Sportcsarnokban került sor a hazai atléták első komoly idei megmérettetésére, a hatalmas érdeklődés mellett rendezett Budapest Nyílt Fedettpályás Bajnokságra. A versenyen a Csömör KSK színeiben 3000 méteren Vigh Zoltán a 10. helyen zárt.

Oldalak