Atlétika

Tatabányai ob-n jártak

Tatabányán rendezték meg a serdülő és az újonc korosztályú atléták országos bajnokságát, ahol a Csömör KSK két versenyzőjének is szurkolhattunk: Hármasi Petra Margit és Jakab Szilárd is egyéni legjobbjával zárt.

A csökkentett üzemmódban teljesítő idei csömöri Sportnap atlétikaversenye a megszokott népszerűségnek örvendett, szakosztályunk legjobbjai pedig ezúttal is hozták a tőlük telhetőt, csillogó sikerekkel zárták a salakpályás viadalt.

Remekül szerepeltek a Csömör KSK atlétái a Futapest-Mogyoród terepfutóversenyen, amelyről hat érmet is magukkal hoztak. A mieink közül nyolcan álltak rajthoz a három választható táv, az iskolás futam, a 4,5 vagy a 11,2 kilométer egyikén.

Székesfehérvárott rendezték meg a felnőtt atlétikai csapatbajnokság döntőjét, ahol a Csömör KSK a Postás SE együttesével közösen indult. A világjárvány miatt elmaradt májusi elődöntő hiányában roppant erős ellenfelekkel kellett megküzdeni a fináléban.

Idén is a mátyásföldi Ikarus-pálya adott otthont a szenior atlétikai országos bajnokságnak, amely nem kevesebb, mint tizenhét csömöri dobogós helyezést tartogatott szakosztályunk tagjainak a különböző számokban és korosztályokban.

Magyarország felnőtt és U23-as félmaraton bajnoksága egyben a 35. Wizz Air Budapest Félmaraton is volt, ahol a csömöri atléták is rajthoz álltak: Vigh Zoltán az U23-asoknál harmadik lett, míg csapatban ugyanezen korosztályban arannyal zártunk.

A Budapest Urban Games keretein belül szervezett Citadella-futásra több távon is nevezhettek az érdeklődők. A Csömör KSK atlétái közül Zólyomi Kinga és Zavesicki Jenő a 14 kilométeres, míg Kiss László a 21 kilométeres táv meghódítását tűzte ki célként.

A szlovák-magyar határon fekvő Karancs hegyvonulat emelkedőin döntötték el a hegyibringások és a hegyifutók, hogy ki Karancs királya és királynője az idei évben. A Csömör KSK két atlétája egyaránt dobogóra állhatott a korosztályában.

Remekül szerepeltek a Csömör KSK atlétái a Futapest-Nógrád terepfutóversenyen, amelyről öt érmet is magukkal hoztak. A mieink közül nyolcan is rajthoz álltak a két választható táv, az 5,1 vagy a 13,5 kilométer egyikén.

Fantasztikus hangulatú, kihívásokkal teletűzdelt futóversenyt álmodtak meg a szervezők a Hungaroringre, a Ring Run pedig az elvárásoknak megfelelően magas színvonalon zajlott le. A csömöri Bosznay Diána ezüstérmesként zárt.

Zivatar szakította félbe az U23 és junior korosztályú atléták országos bajnoki küzdelmeit az Ikarus BSE atlétikai pályáján. A csömöri Vigh Zoltánt azonban semmi sem zökkenthette ki, egyéni csúccsal a hetedik helyen zárt az 5000 méteres futamon.

A Csömör KSK terepfutó atlétái ezúttal hazánk legmagasabb pontján, a Mátrában versenyeztek, ahol eldőlt, hogy ki lesz a Kékestető terepfutó bajnoka. A mieink büszkék lehetnek a korosztályok dobogósaira, akik fényes érmekkel térhettek haza.

Oldalak