A híres latin mondás szerint minden út Rómába vezet. Ez ugyan nem igaz a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny idei útvonalára, az viszont igen, hogy minden út Csömörről indul. Legalábbis az idei két magyar induló esetében!

Pont a közösbe

A Cube-Csömör három bringása, Schmidel Regina, Sylvester Balázs és Szatmáry András is rajthoz állt a szlovákiai XCO Drozdovo C2-es besorolású hegyikerékpáros versenyen. A felnőtt nők mezőnyében Regina a 10. leggyorsabbként zárt.

Május első hétvégéjén a több tehetséges csömöri bringással utazó magyar országúti kerékpáros utánpótlás-válogatott a GP West Bohemia versenyein vett részt. Az U17-es korosztály mezőnyversenyében Tóth Márkó a 6. helyen végzett, kritériumban pedig 5. lett!

Újabb edzőtábort tartott az országúti utánpótlás kerékpár-válogatott Mátraházán, amelyen a Cube-Csömör három U17-es versenyzőjén (Feldhoffer Bálint, Petró Szabolcs, Tóth Márkó) kívül a felnőttek között remeklő Szatmáry András vett részt.

Az országúti bringások óriási presztízsű, ötnapos Alpesi körversenyén a csömöri Valter Attila a zárónapon a magyarok és a Groupama-FDJ versenyzői között is a legjobb volt. Összetettben a 27. helyen, míg a fiatalok különversenyében az 5. legjobbként zárt.

Hófoltok fogadták az országúti bringások hegyi országos bajnokságának indulóit a Mátrában. A parádés parádi versenyen két tehetséges utánpótláskorú kerékpározónk is a dobogóra állhatott a korosztályában: Vock bronz-, Feldhoffer ezüstérmet nyert.

Az ausztriai Haimingban rendezték az Ötztaler Mountain Bike Festivalt, amely egyben az UCI Junior Series XCO következő állomása is volt. A magyar válogatott szerelésében Schmidel Regina, Takács Valent Márk és Sylvester Balázs is rajthoz állt.

A Katalán körversenyen megcsodált szökései és parádés dobogós helyezése után a csömöri bringás, Valter Attila az ES Bringa podcastjében mesélt a viadal hátteréről, illetve még csapata, a francia Groupama-FDJ minőségi konyhája is szóba került.

Az olasz meló

A Cube-Csömör hegyibringáscsapat két válogatott versenyzője, Schmidel Regina és Takács Valent Márk is rajthoz állt a dél-tiroli Nalles-ban az Internazionali d’Italia-sorozat harmadik futamán, a UCI Junior Series XCO következő állomásán.

Alig kezdődött el, annyi már megállapítható, hogy izgalmas, sűrű és sikeres a 2021-es éve a csömöri profi bringásnak, Valter Attilának: az újabb Giro d'Italia-kaland után nyáron jöhet az olimpia! A szövetség döntése alapján ő utazhat Tokióba.