Először teljesítette csömöri színekben szereplő sportoló az eXtremeMan Ironman (3,8 km úszás, 180 km kerékpározás, 42 km futás) versenyt! A Csömör KSK atlétája, Kiss László Nagyatádon minden nehezítő körülménnyel megküzdött!

 

Következzen Kiss László hangulatos beszámolója az embert próbáló Ironman-versenyről:

 

"Már sokszor szemezgettem a triatlonnal, mivel mindhárom sportágat szeretem, idén augusztusban beérett a gondolat. Megint csak a hosszútávot választottam, az Ironman-távot. Aki nem ismeri a számokat, vagy nem pontosan, íme: 3,8 km úszás, 180 km kerékpár és egy maratoni táv lefutása (42 km). Teljesen egyedül raktam össze a technikát, az edzést, és fejben a teljesítést. Konkrétan májusban kezdtem el erre edzeni. Persze az alap már bőven megvolt a csömöri csapatedzésekből, és a sok ultrázásból. Az utolsó hetekre már mentálisan nagyon leterhelten küzdöttem a biztos indulásért. A telefonom, bingám tönkrement, amit egy hónapja cseréltem le, mert amivel elkezdtem edzeni, nagyon kezdő bringa volt, és nem tudtam kihozni belőle amit tudok. Az utolsó héten, még volt mikor éjszakába nyúlóan szereltem, mivel inkább Nógrád vármegyében edzettem a csekély forgalom miatt, megsínylette a bringa a rossz minőségű utakat. Az utolsó héten elestem a végpróbán, amelyben a sok munkahelyi helyettesítés, plusz az itthoni teendők és a kevés pihenés is közrejátszott. Volt, mikor nem tudom miért, de nem tudtam lefutni 30 kilométert, vagy amikor a bringa romlott el a hosszú próba felénél és haza kellett jönnöm szerelni. A végére még az időjárás is betett, amikor körvonalazódott, hogy biztos esős idő lesz a verseny napján. Mivel próbáltam minimalizálni a költségeket, ez plusz fejfájást okozott: mi van, ha kellett volna neoprén ruha, vagy esős bringacucc? Hogyan tudom megoldani a jelenlegi felszerelésből? Így utólag inkább az odavezető út volt nehéz mentálisan, és fizikailag a sok egymásba ölelő edzést összerakni, mint a verseny, mivel a versenyen szépen raktam össze a teljesítést,plusz elég sok szabály van, amit be kell tartani, mikor depózol, hova rakd a futó-, illetve bringacuccokat, mikor mit veszek fel, ne vigyék túl sokat, de keveset sem. A versenyre ezt is szépen összeraktam. Szerencsére a 12 órából, egy pislantásnyi holtpontom se volt! Azt nem mondom, hogy 100%-osan élveztem a versenyt, mert féltem egy defekttől, és kiszakadt a cipőm klipsze, az utolsó 40 kilométerre már csak egy csavar tartotta. Így utólag szerencsés volt! A bringánál 92 kilométer után beértünk Nagyatádra, ahol nyolc 11 kilométeres körünk volt. Sokan nem szeretnek körözni, de nekem így jobb volt, tudtam minden körben mikor tekerjek még a dombon állva, hogy átmozgassam magam, és így a frissítést is jobban ütemeztem. A verseny 60 százalékában esett, ami a futásnál volt kellemesebb, mint a bringánál, az úszásnál észre sem vettük, túl vizesek voltunk...

 

eXtremeMan Nagyatád 2023
csömöri eredmények
férfi
52. Kiss László 11:48:04 mp (úszás: 1:35:24, depó1: 11:57, kerékpározás: 6:03:13, depó2: 10:59, futás: 3:46:33 - korosztályos 14.)

 

Gratulálunk!