Több különböző távon is rajthoz álltak a csömöri versenyzők az eső áztatta IX. Ajkai Duatlonon, amelyen kitettek magukért a triatlon közegében jártas fiúk, illetve az atlétika világából érkező Zólyomi Kinga, aki a korosztályában győzött a sprint távon!

 

Ajkán a sprint távon (5 km futás, 20 km kerékpár, 2,5 km futás) Zólyomi Kinga a szenior 2-es korosztályban, a Csömörön készülő Fera Attila a szenior 3-as korosztályban rajthoz állt, míg hosszú távon (10 km futás, 40 km kerékpár, 5 km futás) Jakab Károly a szenior 2-es korosztályban szerepelt. Mindannyian kitettek magukért a csapadékos időben, így a körülmények ellenére elégedettek lehetnek az időeredményükkel.

 

A duatlon verseny sorrendben futásból, kerékpározásból és (ismét) futásból álló sportág. A három versenyszámot egymás után, pihenés nélkül kell teljesíteni, és a versenyidőbe a két szám közötti átöltözés ideje (az úgynevezett depóidő) is beleszámít. A duatlon alapvetően egyéni sport, de rendeznek csapatversenyeket is. A versenyzők többfajta távon indulhatnak pl.: sprint (5-20-2,5 km) és rövidtáv (10-40-5 km).

 

IX. Ajkai Duatlon 2022, Ajka
csömöri eredmények
sprint, férfi
35. Fera Attila 1:16:48 mp (korosztályos 5.)
sprint, nő
10. Zólyomi Kinga 1:14:50 mp (1.)
hosszú táv, férfi
54. Jakab Károly 2:32:31 mp (14.)

 

Gratulálunk!