Bemutatta idei csapatát a fiatal magyar tehetségekből álló országúti kerékpárcsapat, a Pannon Cycling Team. A keretben több csömöri bringás is helyet kapott, így Dina Dániel, Dina Márton és Szatmáry András sikereiért is szoríthatunk 2019-ben.

 

A 2019-es év meghatározó idény lesz az egyetlen, kizárólag magyar versenyzőkből álló, nemzetközi bejegyzésű kontinentális kerékpárcsapat, a Pannon Cycling Team életében – jelentette be az exkluzív szezonnyitó sajtótájékoztatón a csapat elnöke, Bátorfi Béla. A versenyzők már a tavalyi, első profi szezonjukban jelentős eredményeket értek el magyar és a szlovák kerékpáros körversenyeken, ahol a világ legjobb csapataival és versenyzőivel mérkőzhettek meg. A Pannon Cycling Team az idei évben négy új igazolással és új felszereléssel kezdi meg a versenyszezont, melynek első állomása Törökországban lesz.

 

A Pannon Cycling Team nem csak korszerűbb eszközökkel, de új csapatösszetétellel is készül a 2019-es szezonra. A klub vezetése hivatalosan is bejelentette a Pannon Cycling Team egyik jelentős versenyzője, Valter Attila távozását, aki az idei évtől a CCC kontinentális csapatában folytatja a pályafutását. A kerékpáros csapat azonban ezzel egy időben négy új taggal is bővül Pelikán János, Forray András, Móricz Dániel és Fetter Erik személyében, de a mi figyelmünk elsősorban a csömöriekre, a már tavaly is a csapattal dolgozó Dina Dánielre, Dina Mártonra és Szatmáry Andrásra szegeződik.

 

Szabó Ádám, a csapat sportigazgatója elmondta, a versenyzők edzésmunkája alapján könnyen elképzelhető, hogy az idén még jobb eredményeket ér el a Pannon. A sportigazgató elárulta azt is, hogy a tavalyi szezonhoz képest hússzal több UCI versenynapot teljesítenek, melyeknek minden eddiginél erősebb kerettel és nagyobb várakozásokkal vágnak neki.

 

A Pannon Cycling Team a 2019-es versenyszezont Törökországban kezdi meg, ahol két egymást követő megmérettetésen bizonyíthat a megújult csapat. Az idei év két kiemelt kerékpáros versenye a csapat számára a 2019 júniusában megrendezett Tour de Hongrie, valamint az országos bajnokság lesz. A Tour de Hongrie-n (június 11-16. között) 6 napon keresztül az országot átszelve vihetik majd a hazai bringasport jó hírét a versenyzők az utak mentén szurkolóknak és további 150 országba is az esemény és a francia ASO cég közötti nemzetközi TV disztribúciós együttműködés révén. Hazánk egyik legfontosabb sporteseményét az M4 Sportcsatorna minden nap élőben, az Eurosport 2 csatorna pedig napi 1 órás élő összefoglalóban sugározza, a csapat pedig főszereplő lehet a rendezvényen.

 

Először jelenik meg profi kerékpárcsapat kommunikációjában Magyarország új turisztikai márkája, a WOW Hungary szlogennel indult nemzetközi kampány logója. Az együttműködés részeként hazánk egyetlen, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség által is elismert, úgynevezett kontinentális országúti kerékpáros csapata a Pannon Cycling Team mezein, sportruházatán és járművein tűnik fel a WOW Hungary a 2019-es szezonban. A csapat tagjai között számos magyar bajnok szerepel, köztük olyanok is, akik az Európa- és világbajnokságok rendszeres résztvevői, de akár a tokiói olimpiára is kvalifikációt szerezhetnek.