Csömör olimpikon büszkesége, a jelenleg is aktív asztaliteniszező, Németh Károly a tavalyi veterán Eb-n szerzett bronzérme után gőzerővel készült az idei világbajnokságra is, ám a világjárvány közbeszólt. A versenyt elhalasztották...

 

A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztották a veterán asztaliteniszezők huszadik világbajnokságát, amelynek idén júniusban adott volna otthont a franciaországi Bordeaux városa. A hagyományosan óriási tömeget megmozgató seregszemle új időpontja: 2021. április 26.-május 2. Az eddig leadott nevezések automatikusan érvényesek lesznek jövőre is. A korosztályok sem változnak, minden játékost a 2020-ban betöltött életéve alapján sorolnak be az adott kategóriába. A vb-n az 1980-ban, illetve korábban születettek vehetnek részt. A veterán pingpongosoknak így igen sűrű lesz a jövő évi versenynaptárjuk, hiszen a veterán Európa-bajnokságot szintén 2021-ben, június 28. és július 4. között rendezik meg Cardiffban.

 

A 2019-es bronzérme után Csömör olimpikon büszkesége, a háromgyerekes családapa, Németh Károly is nevezett az időközben 2021-re tolódott eseményre, de a felkészülése a halasztás ellenére folytatódik.

 

- Az itthon töltött időszak alatt a kondícióm javítására helyeztem a hangsúlyt - kezdte Németh Károly. - A tavalyi versenyen azt tapasztaltam, hogy a korosztályomban már nem sokan bírják napokon keresztül ezt a sorozatterhelést. Változtattam az étrendemen, rendszeresen eljárok futni, kerékpározni, ennek pedig meg is lett az eredménye, jobb formában vagyok, ráadásul néhány hét alatt sikerült leadnom 5 kilót. Az edzések mellett a kertben is bőven akad ilyenkor tennivaló, a veszélyhelyzet pedig egyébként is összehozta a családot! Együtt játszunk a szabad levegőn, végezzük a kerti munkát, elültettük a faluakció keretében kapott vetőmagokat, együtt zenélünk a feleségemmel és a gyerekekkel, tollasozunk, pingpongozunk - szóval a kemény edzések mellett igyekszünk élvezni a helyzet előnyeit!