Elsősorban egynapos versenyeken indul majd az idény során a csömöri Valter Attila, a holland Jumbo-Visma országúti kerékpárosa, aki bízik benne, hogy új csapatában komoly szintet tud lépni az idei szezonban.

 

A jelenleg is edzőtáborban készülő Valter Attila az M1 aktuális csatorna megkeresésére elmondta, hogy gyorsan összeszoktak új klubjában a csapattársakkal, nagyon átgondolt a felkészülés. Külön kiemelte, hogy az edzésmunkáját illetően a korábbinál több odafigyelést tapasztal, sok visszajelzést kap, nagyon hangsúlyos a kommunikáció.

 

- Nagyon motiváló ugyanolyan bringával menni, amivel nyerték a tavalyi Tourt, de erre könnyen át tudtam állni – árulta el a 24 éves kerékpáros, a versenyidényre rátérve pedig elmondta, hogy a Gran Camino elnevezésű viadalon kezd a tavalyi Tour de France-győztessel, Jonas Vingegaarddal együtt. Utána főleg egynapos versenyek következnek, a Strade Bianche, a Milánó-San Remo, illetve majd az ardenneki klasszikusok, az Amstel Gold Race, a La Fleche Wallon és Liege-Bastogne-Liege, melyeket még nem próbált. – Ez az a profil, amire jelenleg most jobban készülök. A csapat is azt látja, ezek mennek nekem a legjobban – tette hozzá.

 

Hajrá, Attila!