A legutóbbi, londoni olimpián is szurkolhattunk a bringás Lovassy Krisztiánnak, akinek általában országúti és pályakerékpáros versenyeken találkozhatunk a nevével, azonban csömöri érintettsége révén a rajthoz állt az MTB XCO ob-n. Életében először!

 

Csömöri srácként itt, a településen kezdett el kerékpározni az akkoriban alakuló klubban és egészen a legmagasabb szintig jutott, hiszen a 2012-es olimpián Londonban képviselte Magyarországot, jelenleg pedig a luxemburgi Team-Differdange-Losch csapat tagja. Igazi profi, nemcsak a finanszírozást, de a hozzáállását tekintve is: már pakolt, mert másnap utazott egy rangos franciaországi versenyre, de készséggel és örömmel adott interjút a Csömöri Bringafesztivál honlapjának.

 

- Ott voltál a 4. Csömöri Bringafesztiválon az MTB XCO Elit mezőnyében. Kinek az ötlete volt, hogy rajthoz állj a csömöri ob-n?
- Saját ötletem vezérelt, csodálkozni fogsz, de régóta terveztem, hogy elindulok egy hazai mountainbike versenyen, most jött ki úgy az időbeosztásom, hogy megoldhattam - vezette fel egy szuszra Lovassy Krisztián, londoni olimpikonunk. - Az adta meg a végső lökést, hogy Csömörön rendezték az ob-t. A családom itt él, én 22 éves koromig laktam itt, Csömörön kezdtem el edzésekre járni, szoktam errefelé tréningezni, úgyhogy mondhatom, hogy hazai pályán álltam rajthoz.

 

A bringafeszt.hu interjújának folytatása, ahol Krisztián arról beszél, hogy lesz-e legközelebb, és mennyire feküdt neki a csömöri pálya, ide kattintva olvasható!